Ronald Wolbink

Trainingen

Het (leren) samen in gesprek te gaan kan ook ondersteund worden door een training of cursus. Thema's waar ik graag een training of een cursus over verzorg zijn levenskunst en zingeving.

Ik geef deze op een socratische wijze vorm. Centraal staat hierin voor mij het leren van eigen ervaringen. Dit in dialoog met denkbeelden van filosofen. Het verbinden van eigen ervaringen met denkbeelden van filosofen zoals bijvoorbeeld Michel de Montaigne, Nietzsche en Sartre kan verrijkend zijn en nieuwe perspectieven openen.

 

‘Een ons ervaring is beter voor je dan een ton theorie om de eenvoudige reden dat alleen in je eigen ervaring een theorie een vitale en te verifiëren betekenis voor je heeft. Een ervaring, een hele bescheiden ervaring, is in staat om elk gewicht aan theorie te genereren en te dragen, maar een theorie, los van een ervaring, kun je niet begrijpen als een theorie.‘

Dewey